Penne all'arrabiata je tradiční italské jídlo, které se vyznačuje pikantní omáčkou z rajčat a červeného pepře. Tahle chuťově výrazná a jednoduchá pasta je oblíbená pro svou jedinečnou kombinaci chuti a pikantnosti. Připravte si proto tohle lahodné jídlo plné italského šarmu!
1 porce obsahuje
- 405 kcal
- 60 g sacharidů
- 17 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g penne
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprika
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička oregana
- sůl
- 2 čajové lžičky červeného pepře
- listová petržel
- 20 g parmazánu
Postup
-
Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte penne podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente (tj. uvařené, ale stále pevné).
-
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a orestujte asi 1 - 2 minuty, dokud nezačnou uvolňovat vůni. Přidejte taky nasekaná rajčata a vařte je asi 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou a nevytvoří lehkou omáčku. Přisypte sušené oregano a promíchejte. Ochutnejte omáčku a případně ji osolte a opepřete podle své chuti.
-
Do pánve s omáčkou dejte uvařené penne a promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily omáčkou.
-
Podávejte s nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou. Tak buon appetito!