Špagety jsou klasika, co je ale teď na podzim obohatit o omáčku ze sezónní dýně? Tuhle kombinaci plnou chutí si jistojistě zamilujete už při prvním soustu.
1 porce obsahuje
- 376 kcal
- 42,8 g sacharidů
- 16,3 g tuků
- 13,1 g bílkovin
Na 4 porce
- 400 g špaget
- 500 g dýně
- 250 ml smetany na vaření
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- listová petržel
Postup
-
Dýni očistěte, odstraňte semínka a nakrájejte na malé kousky. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
-
Na pánvi s olivovým olejem orestujte česnek, dokud nezměkne. Přidejte dýni a duste, dokud není dýně měkká. To by mělo trvat asi 15‑20 minut.
-
Mezitím, co se dýně podusí, v hrnci s vroucí vodou a solí uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Až budou hotové, sceďte je a nechte stranou.
-
Podušenou dýni trochu rozmačkejte a přilijte smetanu na vaření. Nechte ji zahřát a promíchat se s dýní a česnekem. Můžete přidat i trochu parmazánu pro intenzivnější chuť. Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
-
Omáčku můžete nechat tak, jak je, nebo ji pro hladší texturu rozmixujte ponorným mixérem.
-
Hotové těstoviny přidejte do pánve s dýňovou omáčkou a vše důkladně promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
-
Posypte zbytkem parmazánu a ozdobte čerstvou bazalkou nebo petrželí. Tak dobrou chuť!