Kdo by nemiloval ramen, polévku plnou zeleniny, vitamínů i bílkovin.
Ramen je tradiční japonská polévka, která se skládá z nudlí vařených v silném vývaru, často s přídavkem miso pasty, sójové omáčky, zázvoru a dalších koření. Polévka může být doplněna taky různými ingrediencemi, podle chuťových preferencí každého z nás. Skvělá jsou třeba vajíčka, kousky masa, zelenina, mořské plody a další přísady.
Dneska pro vás máme recept na miso vegetariánskou polévku, která vás zasytí a dodá spoustu energie. Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje 1 talíř polévky
- 485 kcal
- 42 g sacharidů
- 24 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 2 porce
- 515 ml zeleninový vývar
- 200 ml vody
- 20 g miso
- 10 g tahini
- 15 g avokádového oleje
- 160 g tofu
- 2 vejce
- 3 g chilli
- 60 g kapustiček
- 60 g žampionů
- 40 g mrkve
- 50 g pórku
- 1 limeta
- 60 g ramen nudlí
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- červený pepř
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
Postup
-
Mrkev očistíme a pomocí škrabky nebo struhadla nastrouháme na proužky. Kapustičky omyjeme, zbavíme špatných listů a přepůlíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na kolečka. -
Vývar spolu s vodou a 1/2 množství mrkve a žampionů přivedeme k varu a zeleninu necháme povařit.
-
Jakmile bude zelenina skoro hotová, přidáme pórek i nudle a polévku vaříme, dokud nudle nezměknou.
-
Plotýnku vypneme a nakonec vmícháme tahini, miso pastu a polévku dochutíme solí, pepřem a chilli.
-
Zbytek mrkve a žampionů opečeme na pánvi dozlatova.
-
Zeleninu dáme bokem a na stejné pánvi opečeme i na kostičky nakrájené tofu s trochou oleje, paprikou a solí.
-
Vejce uvaříme dle našich preferencí.
-
Polévku servírujeme s vejcem, opečeným tofu a zeleninou. Tak dobrou chuť!