Milovníci hranolek zbystřete, milovníci cukety pak ještě víc. Jestli vás už totiž nebaví dokola točit brambory, batáty nebo mrkev, tenhle recept je pro vás jako dělaný. Hranolky z cukety si jisto jistě oblíbíte! Ideální přílohu nebo snack s dipem k filmu máte na stole raz dva a ta chuť a křupavost! To prostě musíte zkusit...
1 porce obsahuje
- 410 kcal
- 33 g sacharidů
- 23 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 3 porce
- 2 cukety
- 1 čajová lžička soli
- 2 vejce
- 200 g panko strouhanky
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1 čajová lžička oregana
- 1/2 čajové lžičky pepře
- olivový olej ve spreji
- 2 lžíce parmazánu
Postup
-
Troubu předehřejte na 220 °C a plech vymažte olivovým olejem.
-
Cukety omyjte a nakrájejte na hranolky. Posypte solí a nechte 10 minut odstát.
-
Vejce rozklepněte do misky a rozšlehejte. Ve druhé míse smíchejte strouhanku, parmazán, česnekový prášek, oregáno a pepř.
-
Cuketové hranolky osušte papírovým ručníkem. Poté každý hranolek nejprve obalte ve vejcích a následně v suché směsi.
-
Obalené hranolky rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte v předehřáté troubě 20‑25 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
-
Podávejte teplé, ideálně s oblíbenou omáčkou. Výborné jsou například s bazalkovým pestem! Tak dobrou chuť! :)