Vláčný cuketový perník

Tereza Šlancarová
Tereza Šlancarová
40 min.
163 Líbí se mi Komentáře
10
Uložit recept
Vláčný cuketový perník

Perník je oblíbenou klasikou. My jsme ho jen krapet ozvláštnili a do těsta jsem opět ukryli sezónní cuketu. Díky ní je tenhle typicky český moučník krásně vláčný a plný zeleniny. :D Navíc pokud jste se cuket ze zahrady ještě nestihli zbavit, tohle je ideální způsob, jak je využít, než se zkazí.

1 porce obsahuje: 1 kus perníku

  • 233 kcal
  • 28 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 7 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem a olejem.

  2. Přimícháme nastrouhanou cuketu, mouku, kakao, skořici a kypřící prášek. Poté přilijeme mléko, vše důkladně promícháme a vzniklé těsto vlijeme do formy (31 x 11 cm) vyložené pečicím papírem. 

  3. Perník pečeme cca 30 min na 180 °C. Po vychladnutí ho rozkrájíme, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

    Dobrou chuť!Vláčný cuketový perník

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
163 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________