Honí tě často u televize mlsná? Pak pro tebe máme zdravé „mlsání“ v podobě zeleninových hranolek. Skvěle se ale hodí i k burgeru nebo k masu. A nejlépe chutnají s dipem z řeckého jogurtu.
1 porce obsahuje
- 173 kcal
- 11,7 g sacharidů
- 9,7 g tuků
- 4,8 g bílkovin
Na 3 porce
- 2 mrkve
- 1 lžíce olivového oleje
- oregano
- bazalka
- sušený česnek
- himalájská sůl
- Vilgain pepře
- 1 červená řepa
- 1 lžíce olivového oleje
- oregano
- bazalka
- sušený česnek
- himalájská sůl
- Vilgain pepře
- 150 g celeru
- 1 lžíce olivového oleje
- oregano
- bazalka
- sušený česnek
- himalájská sůl
- Vilgain pepře
- 80 g řeckého jogurtu
- 1 čajová lžička javorového sirupu
- 1/2 čajové lžičky olivového oleje
- oregano
- sušený česnek
- mletá paprika
- himalájská sůl
- Vilgain pepře
Postup
-
Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. V míse smícháme společně s olivovým olejem a kořením. -
Takto postupujeme i s řepou a celerem.
-
Zeleninu rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme péct do trouby na 200 °C na cca 20 minut.
-
Podáváme s dipem, na který si smícháme řecký jogurt společně s javorovým sirupem, olivovým olejem, sušeným česnekem, oreganem, sladkou paprikou, solí a pepřem.
-
Zeleninové hranolky podáváme například k burgeru, k masu nebo jíme jen tak samotné jako svačinku.
Dobrou chuť!