Zeleninové hranolky s česnekovým dipem

Šárka
Šárka Červinková
50 min.
36 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Zeleninové hranolky s česnekovým dipem

Honí tě často u televize mlsná? Pak pro tebe máme zdravé „mlsání“ v podobě zeleninových hranolek. Skvěle se ale hodí i k burgeru nebo k masu. A nejlépe chutnají s dipem z řeckého jogurtu. 

1 porce obsahuje

  • 173 kcal
  • 11,7 g sacharidů
  • 9,7 g tuků
  • 4,8 g bílkovin

Na 3 porce

Mrkvové hranolky:
Řepové hranolky:
Celerové hranolky:
Dip:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Zeleninové hranolky s česnekovým dipemMrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. V míse smícháme společně s olivovým olejem a kořením.

  2. Takto postupujeme i s řepou a celerem.

  3. Zeleninu rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme péct do trouby na 200 °C na cca 20 minut.

  4. Podáváme s dipem, na který si smícháme řecký jogurt společně s javorovým sirupem, olivovým olejem, sušeným česnekem, oreganem, sladkou paprikou, solí a pepřem.

  5. Zeleninové hranolky podáváme například k burgeru, k masu nebo jíme jen tak samotné jako svačinku.

    Dobrou chuť!Zeleninové hranolky s česnekovým dipemZeleninové hranolky s česnekovým dipem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
36 Líbí se mi Uložit recept