Kdo nemiloval v dětství krtkův dort? Vyzkoušejte tuhle naši fit verzi, kterou hodíte na plech.
1 porce obsahuje
- 184 kcal
- 22 g sacharidů
- 6 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 12 porcí
- 100 g špaldové mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 20 g kakaa
- 2 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 30 g čokoládového proteinu
- 30 g ghee
- 100 ml mléka
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 30 g vanilkového proteinu
- 100 g mléka
- 1 vanilkový puding
- 20 g hořké čokolády
- 2 banány
Postup
-
V misce si smíchejte sypké ingredience (mouku, kypřící prášek, kakao, čokoládový protein, 1/2 cukru). Přilijte mléko a roztopené ghee. Žloutky oddělte od bílků. Bílky vyšlehejte samotné a žloutky vyšlehejte s druhou 1/2 cukru. Vše důkladně spojte a vlijte do formy vyložené pečícím papírem.
-
Dejte péct do trouby na 175 °C cca 20 min (těsto se nesmí lepit na špejli). Korpus nechte po upečení vychladnout a tak do půlky vydlabejte. Z vydlabané části si udělejte drobenku.
-
Do vydlabané části rozprostřete podélně rozříznuté banány.
-
Příprava straciatella krému: vyšlehejte tvaroh, zakysanou smetanu a protein do hladké konzistence, v mléce uvařte hustý pudink. Do směsi přimíchejte vychladlý pudink a nastrouhanou čokoládu. Navrstvěte na banány. Poté přikryjte drobenkou a dejte do lednice nejlépe přes noc.
-
A nakonec už jen vychutnávejte. Dobrou chuť!