Kinder mléčný řez. Vsadíme celý plech, že se mezi námi nenajde nikdo, kdo jej v dětství nezbožňoval. Dopřejeme‑li si s kapkou nostalgie oblíbenou pochoutku, s denním příjmem nám to nijak razantně nezahýbe. Přece jen originál má pouze 118 kalorií. Zato se složením už to taková sláva není. Vzali jsme proto situaci do svých rukou a palmáč, cukr i zbytečná éčka vyměnili za nutričně bohaté ingredience. A výsledek? No posuďte sami. Rozhodně nebudete litovat.
1 porce obsahuje
- 117 kcal
- 3 g sacharidů
- 6 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 16 porcí
- 5 vajec
- 30 g čokoládového proteinu
- 1/2 čokoládového pudingu
- 50 g kokosové mouky
- 25 g kakaa
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 50 g kokosového oleje
- 50 ml vody
- 400 g tvarohu
- 100 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- vanilkové Flavour Drops
Postup
-
Žloutky oddělíme od bílků.
-
Žloutky smícháme se všemi zbylými ingrediencemi na těsto.
-
Bílky vyšleháme v tuhý sníh a poté je opatrně zamícháme do těsta.
-
Plech o velikosti 32 cm x 24 cm vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně po něm rozetřeme těsto.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu asi 10 minut. Po upečení necháme těsto vychladnout a podélně jej rozkrojíme na dvě poloviny.
-
Mezi tím si připravíme krém smícháním všech potřebných ingrediencí. Jednu polovinu těsta tímto krémem natřeme a druhou jej přiklopíme. Necháme ztuhnout v lednici alespoň po dobu 3 hodin. Koláč mezi tím nasaje vlhkost z krému a je krásně vláčný.
-
Rozkrájíme na řezy velikosti dle vlastního gusta, vyfotíme, napostujeme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty a pak už jen vychutnáváme.