Spojit italský a americký dezert do jednoho dortu? To pro nás není žádný problém. Dokonale krémová textura s kávovým nádechem a křupavým sušenkovým korpusem je něco, co prostě chcete. Tuhle variaci nepečeného tiramisu cheesecaku, co tělu dodá kromě potěšení taky 10 g bílkovin na porci, musíte zkusit! 🤤
1 porce obsahuje
- 578 kcal
- 46,5 g sacharidů
- 38,8 g tuků
- 10,5 g bílkovin
Na 10 porcí
- 200 g mascarpone
- 125 g krémového sýru
- 500 g polotučného tvarohu
- 120 g moučkového cukru
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- 6 kapek vanilkového extraktu
- 100 g dlouhých piškotů
- 200 ml kávy
- 20 ml amaretta
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- 30 g moučkového cukru
- mletá vanilka
Postup
-
Kakaové bebe sušenky rozdrtíme v sekáčku na mouku a ghee máslo necháme rozpustit v kastrůlku na mírném plameni. -
Rozdrcené sušenky smícháme společně s rozpuštěným máslem a kakaem.
-
Na dno dortové formy natlačíme rukou sušenkový základ a vložíme do lednice.
-
Mezitím si smetanu ke šlehání ušleháme společně s mascarpone, tvarohem, krémovým sýrem, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem.
-
Připravíme si silnou kávu, do které nalijeme amaretto a promícháme.
-
Na sušenkový základ naneseme polovinu krému, poté na krém naskládáme piškoty namočené v kávě s amarettem a přikryjeme zbytkem krému.
-
Tiramisu cheesecake necháme odležet alespoň 3 hodiny v lednici.
-
Odležený tiramisu cheesecake vyndáme z formy.
-
Šlehačku vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkou, naneseme navrch, posypeme kakaem a podáváme. Tak dobrou chuť!