Nepečené dezerty milujeme, o to více, když k jejich přípravě stačí pár minut a trocha surovin. Největší radost nám ale udělá, když výsledek nejenom skvěle chutná, ale taky parádně vypadá. No a přesně to splňují tyhle Cake Pops aka těstová lízátka na špejli. Tak doufáme, že stejně nadšení jako my budete i vy!
1 porce obsahuje
- 104,5 kcal
- 12,3 g sacharidů
- 5 g tuků
- 2,3 g bílkovin
Na 40 porcí
- 400 g piškotů
- 200 g krémového sýru
- 100 g třtinového moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce kakaa
- 300 g hořké čokolády
- lyofilizované maliny
- Vilgain Coconut Sprinkles
- lískové ořechy
Postup
-
Ve středně velké míse smíchejte nastrouhané piškoty, krémový sýr (my použili nízkotučnou Lučinu), moučkový cukr, vanilkový extrakt a kakao (to můžete vynechat, pokud chcete vnitřek kuličky světlý). Míchejte, dokud nevznikne hladká (ale pevná a kompaktní) hmota.
-
Tvarujte směs do malých kuliček a umístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku propíchněte párátkem nebo dřevěnou špejlí. Vložte plech do mrazničky a nechte tuhnout po dobu 30 minut.
-
Mezitím rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
-
Vyndejte kuličky z mražáku a namočte každou do rozpuštěné čokolády, tak aby byly zcela pokryté.
-
Pusťte se do zdobení! Skvěle poslouží nadrcené oříšky, oblíbené lyofilizované ovoce nebo naše coconut sprinkles.
-
Nechte čokoládu s posypkou ztuhnout při pokojové teplotě nebo je na chvíli vložte zpět do lednice.
No a máte hotovo! Tak dobrou chuť. :)