Což takhle si upéct něco jiného než klasický koláč? A což takhle nepéct vůbec? Vyzkoušejte například tyto nepečené řezy, které si můžou dopřát i vegani.
Sladké jsou tak akorát, a to hlavně díky datlím, které v řezech chutnají jako karamel. Tu božskost už pak jen dotváří arašídové máslo a čokoláda. Tak jak ti to zní?
1 porce obsahuje 1 kus řezu
- 122 kcal
- 7,7 g sacharidů
- 8,8 g tuků
- 3,6 g bílkovin
Na 24 porcí
- 80 g datlí
- 85 g vlašských ořechů
- 170 g kešu ořechů
- 35 g agáve sirupu
- 25 g kokosového oleje
- 150 ml kokosové smetany
- 1 lžíce šťávy z limetky
- 25 g práškového arašídového másla
- 10 g agáve sirupu
- 7 g kokosového oleje
- voda
- 40 g hořké čokolády
- 30 g arašídů
Postup
-
Datle si zalijeme horkou vodou a necháme chvíli odstát. Trochu vody z datlí odložíme bokem a zbytek slijeme. Slupek, které se nám uvolnily, se zbavíme. Nemusí to byť precizní, ale čím méně slupek zůstane, tím jemnější základ bude. -
V mixéru rozmixujeme ořechy na jemno a přidáme datle s trochou vody, kterou jsme si odložili. Opět – pokud máme slabší mixér, nemusí to být úplně jemná hmota. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na plech s papírem na pečení.
-
Kešu namočené přes noc ve vodě (pokud nestíháme, tak aspoň hodinu, dvě) slijeme a rozmixujeme na jemný krém spolu s kokosovou smetanou, olejem, agáve sirupem a limetkovou šťávou.Vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na datlový základ. Dáme na chvíli ztuhnout do chladničky.
-
Na arašídový krém si smícháme práškové arašídové máslo, agáve sirup a kokosový olej. Podle potřeby přidáme vodu. Pořádně promícháme, abychom v krému neměli hrudky. Konzistence by se měla podobat medu. Krémem ozdobíme kešu vrstvu.
-
Stejným způsobem přidáme na vrch roztopenou čokoládu a nakonec posypeme arašídy.
-
Necháme ztuhnout v mrazáku a před podáváním necháme řezy na chvilku při pokojové teplotě, aby povolily.
-
Fotky nezapomeneme označit #aktinrecepty