Borůvková sezóna je právě v plném proudu, tak toho pojďme využít! Naše borůvkové muffiny s mandlovou drobenkou plněné vyšlehaným tvarohem si zaslouží vaší zvýšenou pozornost. Kdo je upeče jako první? Chceme to vidět na Instagramu s označením @vilgainrecepty!
1 porce obsahuje
- 255 kcal
- 24 g sacharidů
- 14,4 g tuků
- 7,7 g bílkovin
Na 14 porcí
- 100 g ghee
- 150 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 120 g pohankové mouky
- 100 g mandlové mouky
- 30 g proteinu na pečení
- 150 ml mléka
- 5 kapek vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 200 g borůvek
- 20 g ovesných vloček
- 30 g mandlové mouky
- 30 g ghee
- čekankový sirup
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- 150 g odtučněného tvarohu
- 20 g třtinového cukru
- 3 kapky vanilkového extraktu
- citrónová kůra
Postup
-
Ghee rozpustíme na mírném plameni.
-
Přelijeme ho do mísy a umixujeme s třtinovým cukrem. Dále přidáme 2 vejce a umixujeme v hladkou pěnu.
-
Přilijeme vlažné mléko a 5 kapek vanilkového extraktu. Promícháme.
-
Všechny suché suroviny smícháme. přidáme je k mokré směsi a umícháme hladké těsto.
-
Borůvky zasypeme lehce moukou, promícháme a přidáme je do těsta. Těstem naplníme formy na muffiny.
-
Na drobenku smícháme ovesné vločky, mandlovou mouku, rozpuštěné ghee a čekankový sirup či jiný sirup nebo med dle potřeby.
-
Drobenkou posypeme muffiny.
-
Pečeme ve vyhřátě troubě na 180 °C do zlatova (cca 25 minut). Upečené muffiny přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
-
Mezitím si vyšleháme smetanu s cukrem a tvarohem. Nejprve mixujeme šlehačku s cukrem a poté vmícháme tvaroh. Zakápneme vanilkovým extraktem a dochutíme citrónovou kúrou.
-
Druhou stranou dřevěné vařečky vytvoříme uprostřed muffinů důlek a naplníme jej krémem. Pokud nám zbyde krém, můžeme ho přidat i na vrch muffinů.
-
A máme hotovo, tak dobrou chuť!