Borůvková sezóna je v plném proudu! Rozhodně nesmíte vynechat pořádný borůvkový koláč. Ten náš je plný tvarohu, který mu dodá hezkou dávku bílkovin! Věřte nám, že ještě rádi poběžíte do lesa pro další kyblíček, abyste ho mohli šoupnout do mrazáku a koláč si péct celoročně. :)
1 porce obsahuje
- 292 kcal
- 35 g sacharidů
- 10 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 8 porcí
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g polotučného tvarohu
- 65 g másla
- 50 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 60 g borůvek
- 1 lžíce kypřicího prášku
- 100 ml mléka
- 400 g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 25 g čekankového sirupu
- 10 g citronové šťávy
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- 50 g borůvkového jamu bez přidaného cukru
- 140 g borůvek
Postup
-
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
-
V míse smícháme mouku, cukr, tvaroh, změklé máslo, vejce, prášek do pečiva, borůvky a mléko.
-
Ve druhé míse uděláme tvarohový krém. Smícháme tvaroh, vejce, čekankový sirup, citronovou šťávu a kůru, jam a borůvky.
-
Těsto nalijeme do vymazané formy na koláč o průměru 25 cm. Rozmístíme do formy tak, aby ho po okrajích bylo více a ve středu vznikl prostor na tvarohový krém.
-
Do vzniklého důlku nalijeme tvarohový krém a navrch přidáme trochu marmelády. Pečeme v předehřáté troubě 60 - 70 minut.
-
Tak dobrou chuť a nezapomeňte se s námi podělit o výsledek na Instagramu s označením @vilgainrecepty! :)