Hromadí se vám doma jablka a už nevíte, kam všude je dát? Tak to se vám bude hodit náš recept na jablečné muffiny. Díky tvarohu jsou taky plné bílkovin a na chuť jim přijde každý, a to hlavně kvůli jejich vláčnosti!
1 porce obsahuje
- 193 kcal
- 25 g sacharidů
- 6 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 12 porcí
- 250 g jablečného pyré
- 200 g nízkotučného tvarohu
- 200 g celozrnné mouky
- 100 g Vilgain medu květového
- 2 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g rozinek
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce kokosového oleje
Postup
-
Předehřejte si troubu na 180 °C, připravte si formu na muffiny a vložte do ní papírové košíčky.
-
V míse smíchejte celozrnnou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.
-
V jiné míse smíchejte jablečné pyré, tvaroh, med, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte.
-
Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí do mokrých a míchejte, dokud nebudou všechny složky dobře spojeny.
-
Přidejte vejce a opět důkladně promíchejte.
-
Nakonec přidejte nasekané vlašské ořechy a rozinky a mírně promíchejte.
-
Těsto rozdělte rovnoměrně do košíčků na muffiny.
-
Pečte v předehřáté troubě po dobu 20‑25 minut.
-
Vyndejte z trouby a nechte muffiny vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť!