Hledáš dokonalé vláčný dezert plný čokolády? Pak musíš zkusit tyhle muffiny, které tě díky kombinaci kakaa a kávy hezky nakopnou a jsou štědré na množství bílkovin. Klidně na ně přidej polevu z tvarohu nebo oblíbený prebio topping, nebo si je dej jen tak doma, ve škole, v práci nebo z krabičky na výletě. 🧁
1 porce obsahuje
- 169 kcal
- 21 g sacharidů
- 8 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 12 porcí
- 1 hrnek ovesné mouky
- 1/2 hrnku kakaa
- 30 g čokoládového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1/2 hrnku čokopeciček
- 2 vejce
- 1/2 hrnku řeckého jogurtu
- 60 g mandlového mléka
- vanilkový extrakt
- 2 čajové lžičky Vilgain instantní kávy
- 1 espresso
- 60 g jablečného pyré
- 40 g kokosového oleje
Postup
-
Předehřej troubu na 175 °C a připrav si formu na 12 muffinů.
-
Ve velké míse smíchej mouku, kakao, proteinový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a kokosový cukr.
-
V jiné míse vyšlehej vejce, řecký jogurt, mandlové mléko, rozpuštěný kokosový olej, vanilkový extrakt a kvalitní instantní kávu. Přidej vychladlé espresso a jablečné pyré.
-
Mokré ingredience vlij do suchých a jemně promíchej, dokud se všechno nespojí. Nakonec přidej kousky hořké čokolády.
-
Těsto rovnoměrně rozděl do připravených forem, každou naplň asi do 3/4. Navrch nasypej ještě trochu čokopeciček na ozdobu.
-
Peč 18–22 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá.
-
Muffiny nech vychladnout a enjoy!