Jednoduchá sváča, snídaně nebo příloha plná bílkovin a zeleniny. Tyhle slané muffini jsou naprosto jednoduché na přípravu a věříme že všechny ingredience budete mít doma v lednici nebo ve spíži. Nehodí se jen na Velikonoce, připravit si je můžete kdykoliv, kdy přijde chuť na něco slaného. Tak jak, zkusíte?
1 porce obsahuje
- 82 kcal
- 2,7 g sacharidů
- 5,2 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 7 porcí
- 2 vajíčka
- 85 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 20 g červené papriky
- 20 g cukety
- 15 g cibule
- 20 g mrkve
- 25 g 30% Eidamu
- 15 g ghee
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky bazalky
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1 špetka mořské soli
Postup
-
Oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. -
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Stejně připravíme také tvrdý sýr.
-
Do bílkového sněhu vmícháme žloutky, vidličkou roztrhaného tuňáka, na kousky nakrájenou zeleninu a sýr.
-
Nakonec vmícháme koření, roztopené ghee máslo a mouku.
-
Vzniklé těsto rozdělíme do formiček na muffiny a dáme je zapéct na 170 °C asi 30 - 35 minut.
-
A můžeme podávat, tak dobrou chuť!