Už jste zkoušeli vánoční stromky naslano? Pokud ne, pojďte si je s námi připravit. Díky listovému těstu jsou hotové raz dva a potěšíte jimi nejen děti, ale rovnou celou návštěvu!
1 porce obsahuje
- 173 kcal
- 13,8 g sacharidů
- 8 g tuků
- 9,6 g bílkovin
Na 7 porcí
- 1 balení listového těsta
- 90 g šunky
- 90 g 30% Eidamu
- 25 g žervé
- špetka himalájské soli
Postup
-
Listové těsto si rozložíme a rozřízneme na polovinu. Na první polovinu natřeme žervé a poklademe šunku a sýr.
-
Druhou stranou těsta vše přikryjeme a jemně přitlačíme. Nařežeme na stejně široké pásky, nám vyšlo 7 ks.
-
A jdeme tvořit stromečky. Pásky překládáme od spoda nahoru (dole je nejširší část, nahoře nejtenčí).
TIP: pokud si nevíte rady, koukněte na video.
-
Pečeme na 190 °C 30 minut. Po vychladnutí vykrojíme ze sýra hvězdičky a napíchneme na vrch stromku. Můžeme taky posypat nasekanou petrželkou, která bude imitovat ozdobičky.
-
Dobrou chuť!