Miluješ šunkové chlebíčky, ale chceš něco, co tvoje tělo jen tak nezaplácne, bude z kvalitních surovin s jasným původem a zasytí tě na delší dobu? Co si takový klasický chlebíček s pařížákem připravit doma s mnohem menším množstvím kalorií a nezdravých tuků, zato s pořádnou dávkou bílkovin a z 🔝 surovin? Je to mega easy a zvládneš to i na poslední chvíli během nestíhaček na Silvestra! ✨
1 porce obsahuje
- 168 kcal
- 16 g sacharidů
- 5 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 10 porcí
- 150 g vysokoprocentní šunky
- 100 g mraženého hrášku
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 50 g krémového sýru
- 50 g kyselých okurek
- 2 lžíce nakrájené cibule
- lžíce plnotučné hořčice
- čajová lžička dijonské hořčice
- pepř
- sůl
- 10 plátků Vilgain sandwich bread
- 10 plátků vysokoprocentní šunky
- 5 kyselých okurek
- 10 plátků ledového salátu
- 3 vejce
- červená paprika
- pažitka
Postup
-
Začni tím, že si připravíš domácí pařížák - tady jen stačí smíchat všechny suroviny na salát v jedné misce a nechat pár hodin uležet.
(cca 600 g pařížáku: 468 kcal I 24 g S I 6 g T 78 g B)
-
Následně ho nandej na oblíbené pečivo - veku, žitný chlebík, toasťák nebo třeba na bagetku, jako jsme to udělali my.
-
Dozdob dle libosti - třeba kvalitní šunkou, vařeným vajíčkem, kyselou okurkou, paprikou a pažitkou a dobrou chuť!