1 porce obsahuje
- 467 kcal
- 51 g sacharidů
- 19 g tuků
- 35 g bílkovin
Na 2 porce
Na tuňákovou pomazánku:
- 1 tuňák ve vlastní šťávě
- 130 g řeckého jogurtu
- 2 čajové lžičky kopru
- 3 jarní cibulky
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- šťáva z citrónu
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky chilli
- sůl
- pepř
Na serving:
- 1 rajče
- 1/2 avokáda
- Vilgain pesto genovese
- 2 Vilgain pita chleby
Postup
-
Nejprve smíchej tuňáka společně s řeckým jogurtem, koprem, jarní cibulkou, dijonskou hořčicí, sušeným česnekem, chilli, solí a pepřem. Vidličkou vše rozmíchej do krémové pomazánky.
-
Pita chléb poté rozřízni a opeč na grilu nebo na pánvi.
-
Jednu polovinu pita chleba namaž tuňákovou pomazánkou a na ní dej plátky rajčat. Druhou polovinu pita chleba namaž bazalkovým pestem, přidej plátky avokáda a přiklop k sobě.
-
Pak už jen podávej nebo zabal s sebou na cesty, do školy, do práce nebo na výlet!