Hledáš inspiraci na rychlou večeři nebo svačinu s sebou? Co takhle nabušený kuřecí sandwich s krémovou pomazánkou se špenátem, jehož příprava ti zabere max. 5 minut, tvému tělu ale dodá přesně to, co potřebuje? S náplní si navíc můžeš libovolně pohrát dle tvých chuťových preferencí - kuře vyměnit za tuňáka nebo krůtí maso, přidat další oblíbenou zeleninu nebo koření a vykouzlit tak nespočet kombinací, které tě rozhodně nebudou nudit. 🥪
PS: celou verzi video receptu s postupem v ASMR 👂🏻 verzi najdeš na našem YouTube kanále, tak mrkni a dej vědět, jestli vyzkoušíš.
1 porce obsahuje
- 297 kcal
- 31 g sacharidů
- 6 g tuků
- 27 g bílkovin
Na 2 porce
- 4 plátky Vilgain sandwich bread
- 200 g Vilgain kuřecích prs
- 50 g baby špenátu
- 20 g jarní cibulky
- 2 čajové lžičky bílého jogurtu
- 1 čajová lžička majonézy light
- 2 špetky pepře
- 2 špetky granulovaného česneku
- 1 čajová lžička Vilgain chutney
Postup
-
Jako první si opeč sandwich bread. Dej ho na chvíli stranou a pusť se do přípravy kuřecí náplně.
-
Na prkénko vyklop R2E kuřecí prsa a natrhej je nožem nebo vidličkou na jemnější kousky.
-
Pak přidej baby špenát, jarní cibulku, jogurt, majolku, koření (my vsadili na pepř a lehce pikantní granulovaný česnek) a nakonec lžičku cibulového chutney. Pokud chceš směs sladší, dej klidně dvě.
-
Vše nožem rozmělni na požadovanou konzistenci. Záleží na tobě, jestli chceš mít v náplni větší kusy surovin nebo hladký krém.
-
Směs pak rozděl na dva opečené chleby a přiklop zbylými.
-
Za 5 minut máš na stole epesní jídlo, které tě zasytí a nemusíš se zaplácnout nějakým nesmyslem ve fastfoodu či z automatu. Tak enjoy! 😋