Nadýchaná bagetka s křupavou kůrkou a rozteklým sýrem uvnitř, díky kterému vaše chuťové buňky explodují.
Ač se tento recept může zdát složitý a zdlouhavý, není tomu tak a opak je pravdou. Za chvilku máte na stole zdravou verzi oblíbené česnekové bagety, kterou si uděláte sami a radost se zdvojnásobí poté, co ji ochutnáte. Je to totiž sakra nebe v puse!
1 porce obsahuje
- 3 155 kcal
- 251,4 g sacharidů
- 202,6 g tuků
- 84,5 g bílkovin
Na 1 porci
- 300 g špaldové mouky
- 7 g Vilgain sušeného droždí
- 15 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 90 ml mléka
- 40 g žervé
- 20 g Vilgain grass - fed ghee
- 150 g Vilgain grass - fed ghee
- 2 stroužky česneku
- 40 g bazalkového pesta
- 100 g 30% Eidamu
- 1 vejce
- 1 špetka soli
Postup
-
V míse smícháme mouku, cukr, droždí, žervé, vejce a mléko. Těsto hněteme alespoň 5 minut. -
Poté přidáme změklé máslo a opět pár minut hněteme.
-
Hotové těsto dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout alespoň jednu hodinu.
-
Mezitím si připravíme náplň:
Máslo smícháme spolu s rozmačkaným česnekem, pestem a špetkou soli.
-
Nakynuté těsto rozválíme na rovnoměrný plát, který pomažeme česnekovým máslem (1‑2 lžíce si necháme bokem) a posypeme sýrem.
-
Plát poté rozkrájíme na čtverečky. Formu na chleba si vymažeme máslem a vyskládáme do ní vedle sebe nakrájené kousky.
(tip: na postup koukněte na video v úvodu receptu)
-
Zbylé máslo smícháme s vejcem a směs nalijeme rovnoměrně na těsto. Dáme péct na 180 °C 45 minut.
-
A máme hotovo! Tak dobrou chuť!