Svačinka, co přijde opravdu k chuti. A spojení slaného a sladkého? To my rádi! Navíc červený rybíz v kombinaci s fetou je opravdu DO‑BRO‑TA!!! Tak s námi pojďte vyzkoušet tenhle sendvič, který vás zaručeně překvapí! :)
1 porce obsahuje
- 460 kcal
- 59,4 g sacharidů
- 19 g tuků
- 11,6 g bílkovin
Na 1 porci
- 2 plátky chleba
- 30 g sýru feta
- 50 g rybízu
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- ghee
Postup
-
Nejprve si připravíme chutney z červeného rybízu. Můžeme ale použít jakékoliv ovoce jako jsou třeba maliny, jahody či ostružiny. Nebo se vám nechce nic vařit? Vyzkoušejte naše nové chutney, třeba mango s chilli! Připravte se ale, že je trochu ostřejší. -
V míse smícháme ovoce, šťávu z citronu, javorový sirup. Povaříme a vyčkáme, až se vyvaří voda a vytvoří se hustší směs.
-
Pak už se pustíme do samotného sendviče. Chleba pomažeme z jedné strany ghíčkem. Z druhé strany dáme fetu a osmahneme na pánvi. Druhou půlku chleba zase z jedné strany pomažeme ghíčkem a na druhou půlku dáme rybízové chutney.
-
Až bude jedna půlka chleba se sýrem osmahnutá, dáme na ní druhou půlku s rybízovým chutney a na pánvičce osmahneme i tu.
-
Vyčkáme, až se teplem chutney se sýrem spojí a vychutnáme si.
Dobrou chuť!