Tak tyhle plněné brambory obletěly svět internetu. A není divu. Vděčné rychlé jídlo, které si můžeš připravit z už uvařené brambory (což ti hezky ulehčí práci a sníží čas v kuchyni) a navíc vždycky trochu jinak. Naplnit jí totiž můžeš podle sebe, nebo podle toho, co ti doma zrovna zbylo. My tentokrát vsadili na klasiku s kuřecím masem, demi glace cibulovou omáčkou a hráškem a musíme říct, že tohle nebylo naposledy, co jsme tenhle foodie banger dělali...
Tak jak, zkusíš taky? 👀
1 porce obsahuje
- 363 kcal
- 41 g sacharidů
- 14,6 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 brambora
- 10 g 30% Eidamu
- 1 stroužek česneku
- himalájská sůl
- červený pepř
- 40 g R2E kuřecího masa
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 1/2 cibule
- 5 g kukuřičného škrobu
- 2 čajové lžičky Vilgain demi glace
- 120 ml vody
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
-
Uvařenou bramboru zapečeme v horkovzdušné fritéze dokřupava asi na 185 °C tak 10 minut. -
Mezitím si připravíme omáčku. Na troše oleje opečeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
-
Následně přilijeme vodu smíchanou se škrobem, přidáme demi glace a ochutíme.
-
Mícháme a chvíli povaříme. Následně rozmixujeme ponorným mixérem.
-
Bramboru přeřízneme na kříž, jemně rozmačkáme prsty, přidáme do ní kousek másla a nožem máslo promícháme, dokud nevznikne kaše.
-
Také přidáme nastrouhaný sýr a rozmačkaný česnek. Znovu promícháme a navrch přidáme uvařené či upečené kuřecí maso. My použili R2E, které jsme lehce prohřáli na pánvi.
-
Navrch přidáme ještě hrášek, polijeme cibulovou omáčkou a posypeme křupavou praženou cibulkou.
Dobrou chuť!