Jestli jste vegetariáni a občas vám dochází nápady, co si kromě grilovaných hermelínů nebo zeleniny připravit na letních grilovačkách, máme pro vás řešení. Recept na tyhle plněné portobello, velké žampiony, kterým kombinace sýru a čerstvých nebo sušených bylinek dodává jejich lahodnou chuť. Abychom je trochu ozvláštnili, zvolili jsme pro tentokrát jako náplň aromatický kozí sýr, jaký zvolíte vy, je už ale jenom na vašich chutích. Tak pojďme na to! :)
1 porce obsahuje
- 194 kcal
- 7 g sacharidů
- 12,3 g tuků
- 12,3 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 portobella
- 150 g kozího sýru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 4 cherry rajčata
- 1 čajová lžička čerstvých bylinek
Postup
-
Předehřejte gril na střední teplotu.
-
Odstraňte stonek z hub a vyškrábněte škrabkou nebo lžící její vnitřek.
-
V mělké misce smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř.
-
Každou houbu potřete směsí olivového oleje a bylinek z obou stran.
-
Na každou houbu položte rovnoměrně rozdělený kozí sýr a plátky rajčete.
-
Houby položte na gril a grilujte při zavřeném víku po dobu 10‑15 minut, nebo dokud sýr nezačne bublat a houby nejsou měkké.
-
A pak už můžete jen podávat. Tak dobrou chuť!