Plněné žampiony portobello

Aktin
Aktin Redakce
35 min.
6 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Plněné žampiony portobello
ilustrační foto, zdroj: cafedelites.com

Žampiony plněné mozzarelou a rajčaty? Tak to zní skvěle. Pojďte si s námi připravit lehké jídlo, kterou si zamilujete nejen během letních grilovaček! 

1 porce obsahuje 1 plněný žampion

  • 191 kcal
  • 5 g sacharidů
  • 13,4 g tuků
  • 12,4 g bílkovin

Na 4 porce

  • 4 žampiony
  • 2 vejce
  • 1 hrnek baby špenátu
  • 2 rajčata
  • 1 mozzarella
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Troubu si předehřejte na troubu 180 °C. Odstraňte stonky z velkých portobello žampionů a vyčistěte je hadříkem nebo kartáčkem.

  2. Nakrájejte rajčata a špenát na malé kousky.

  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na drobné kousky nakrájený česnek. Orestujte ho dozlatova.

  4. Do pánve přidejte baby špenát5 a restujte ho asi 2 minuty, dokud nezměkne.

  5. Přidejte rajčata a restujte dalších asi 5 minut, dokud nejsou měkká.

  6. Směsí naplňte žampiony, naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, osolte a opepřete podle chuti. Zastrouhejte mozzarellou a pečte asi 20 minut.

  7. Až jsou houby měkké a sýr tekutý, vyndejte a podávejte ještě teplé. Tak dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
6 Líbí se mi Uložit recept