Žampiony plněné mozzarelou a rajčaty? Tak to zní skvěle. Pojďte si s námi připravit lehké jídlo, kterou si zamilujete nejen během letních grilovaček!
1 porce obsahuje
- 191 kcal
- 5 g sacharidů
- 13,4 g tuků
- 12,4 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 žampiony
- 2 vejce
- 1 hrnek baby špenátu
- 2 rajčata
- 1 mozzarella
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
-
Troubu si předehřejte na troubu 180 °C. Odstraňte stonky z velkých portobello žampionů a vyčistěte je hadříkem nebo kartáčkem.
-
Nakrájejte rajčata a špenát na malé kousky.
-
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na drobné kousky nakrájený česnek. Orestujte ho dozlatova.
-
Do pánve přidejte baby špenát5 a restujte ho asi 2 minuty, dokud nezměkne.
-
Přidejte rajčata a restujte dalších asi 5 minut, dokud nejsou měkká.
-
Směsí naplňte žampiony, naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, osolte a opepřete podle chuti. Zastrouhejte mozzarellou a pečte asi 20 minut.
-
Až jsou houby měkké a sýr tekutý, vyndejte a podávejte ještě teplé. Tak dobrou chuť!