Jestli miluješ gyoza knedlíčky, ale nechce ti dělat s pracným těstem a chceš ušetřit spoustu času v kuchyni, vyzkoušej místo těsta použít rýžový papír. Krom času ušetříš taky nějaké ty kalorie a sacharidy a docílíš maximálně křupavého jídla s minimem úsilí. Skvělé je, že si je můžeš vždy naplnit podle toho, co je zrovna doma (tohle jídlo je vděčný leftovers saver) nebo tím, na co máš největší chuť. My tentokrát zvolili náplň z krůtího masa a D‑O‑P‑O‑R‑U-Č-U‑J‑E‑M‑E! 🚀
1 porce obsahuje
- 300 kcal
- 35 g sacharidů
- 9 g tuků
- 21 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g Vilgain R2E krůtího masa
- 100 g mrkve
- 100 g žampionů
- 50 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 špetka sladké papriky
- 1 špetka oregana
- 7 plátků rýžového papíru
- 2 lžíce sójové omáčky
Postup
-
Na směs smíchej natrhané maso s nastrouhanou mrkví a najemno nasekanými žampiony, cibulí a česnekem. Osol, opepři a okořeň dle libosti. -
Rýžový papír rozstříhej na poloviny. Namoč do vlažné vody, naplň směsí a zabal.
-
Takto zabal všechny knedlíčky a dej na pánev s kapkou oleje. Po chvíli podlij trochou vody a přiklop pokličkou. Po několika minutách zkus jeden knedlíček rozkrojit, zda je maso hotové.
-
Namáčej v sójové omáčce a vychutnávej!