Nudle jsou sázka na jistotu, no a proto tu pro tebe dnes máme pořádnou exotiku v podobě thajských rýžových nudlí s krevetami! Nemusíš je mít jen jako fancy véču doma, skvěle poslouží taky jako oběd s sebou do krabičky, který ti bude závidět kdejaký kolega nebo spolužák, co povalí do jídelny... Pokud nemusíš krevety, přidej jinou oblíbenou bílkovinu a vyzkoušej tuhle jednoduchou rychlovku s námi! 🍜
1 porce obsahuje
- 524 kcal
- 85 g sacharidů
- 14 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 1 porci
- 180 g krevet
- 70 g rýžových nudlí
- 40 g mrkve
- 20 g pórku
- 1/2 cibule
- 60 g brokolice
- stroužek česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 10 g Vilgain medu květového
- 1/2 čajové lžičky ghee
- limeta
- sezam
- jarní cibulka
- sweet chilli omáčka
Postup
-
Zeleninu nakrájej na malé kousky a orestuj na troše ghee.
-
Následně přidej sójovku, med a nudle dle vlastních preferencí. My zvolili rýžové, které jsme si předvařili ve vroucí vodě asi 3 minuty.
-
Omyté krevety osol a opepři a také je orestuj na troše ghee asi 40/60 sekund z každé strany. Krevety hlídej, ať se ti nepřipálí.
-
Nakonec už jen vše naservíruj, posyp sezamem, jarní cibulkou, pokapej limetovou šťávou a volitelně dochuť chilli omáčkou.
Tak dobrou chuť!