Japonské knedlíčky Gyoza

30 min.
Komentáře
Japonské knedlíčky Gyoza
ilustrační foto, zdroj: taste.com.au

Postupem času čím dál tím více oblíbené knedlíčky plněné směsí masa a zeleniny by vám rozhodně neměly uniknout. Ideální oběd nebo večeře, ve kterém se dá kombinovat nespočet náplní. Pro vegetariány je vhodná směs zeleniny a tofu, milovníci masa zase můžou experimentovat se směsí z kuřete, vepřového nebo hovězího. Tak se pojďte kouknout, jak si tenhle extra jednoduchý recept připravit. :)

Nákup použitých surovin pro recept

1 porce obsahuje

  • 714,5 kcal
  • 82 g sacharidů
  • 26,3 g tuků
  • 34 g bílkovin

Na 2 porce

Na náplň:
Na těsto:
Na omáčku:

Postup

  1. Těsto:

    V míse smíchejte mouku a špetku soli. Postupně přilévejte vařící vodu, míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto a nechte ho odpočívat pod utěrkou asi 30 minut.

  2. Náplň:

    Ve středně velké míse smíchejte všechny ingredience na náplň.

  3. Rozdělte těsto na malé kuličky (asi velikosti vlašského ořechu) a vyválejte každou kuličku na tenký plátek o průměru asi 8 cm.

  4. Na každý plátek položte asi 1 lžičku náplně. Těsto složte na půl, vytvořte půlměsícový tvar a pečlivě zatlačte okraje tak, aby byl knedlík uzavřen (okraje potřete vodou, aby těsto více lepilo).

  5. V pánvi na středním ohni rozehřejte olej a přidejte knedlíčky (nepřeplňte pánve, smažte várkami). Smažte, dokud nebudou spodní strany zlatavé, asi 2 minuty.

  6. Přidejte do pánve 1/2 šálku vody a rychle zakryjte pokličkou. Vařte, dokud se voda nevypaří, asi 5‑7 minut.

  7. Odstraňte pokličku a nechte knedlíčky smažit, dokud nebudou křupavé.

  8. Pro omáčku smíchejte všechny ingredience a podávejte s knedlíčky.

    A můžete podávat, tak dobrou chuť!

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Kuřecí kari s mangem a kokosovým mlékem

Kuřecí kari s mangem a kokosovým mlékem

Kari z černé čočky beluga

Kari z černé čočky beluga

Chana masala: cizrnové kari s kokosovým mlékem

Chana masala: cizrnové kari s kokosovým mlékem

Chicken Curry by Oliver Pape

Chicken Curry by Oliver Pape

Thajské pad thai s tofu

Thajské pad thai s tofu

Vegetariánské kari s kokosovým mlékem

Vegetariánské kari s kokosovým mlékem

Zdravé bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Zdravé bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu

Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu

Fit indické butter chicken

Fit indické butter chicken

Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

Dýňové kari s cizrnou a kokosovým mlékem

Dýňové kari s cizrnou a kokosovým mlékem

Kuřecí pirohy s ořechovou drobenkou

Kuřecí pirohy s ořechovou drobenkou

Batáty plněné krůtím v asijské marinádě

Batáty plněné krůtím v asijské marinádě

Tip do diety: Užijte si low carb sushi, které má o 70 % méně kalorií

Tip do diety: Užijte si low carb sushi, které má o 70 % méně kalorií

Quinoa sushi

Quinoa sushi