Postupem času čím dál tím více oblíbené knedlíčky plněné směsí masa a zeleniny by vám rozhodně neměly uniknout. Ideální oběd nebo večeře, ve kterém se dá kombinovat nespočet náplní. Pro vegetariány je vhodná směs zeleniny a tofu, milovníci masa zase můžou experimentovat se směsí z kuřete, vepřového nebo hovězího. Tak se pojďte kouknout, jak si tenhle extra jednoduchý recept připravit. :)
1 porce obsahuje
- 714,5 kcal
- 82 g sacharidů
- 26,3 g tuků
- 34 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g mletého vepřového masa
- 100 g čínského zelí
- 50 g jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 2 lžíce lupinové amino omáčky
- 1 lžíce oleje sezamového
- sůl
- pepř
- 200 g hladké mouky
- 100 g vody
- špetka soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce lupinové amino omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
Postup
-
Těsto:
V míse smíchejte mouku a špetku soli. Postupně přilévejte vařící vodu, míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto a nechte ho odpočívat pod utěrkou asi 30 minut.
-
Náplň:
Ve středně velké míse smíchejte všechny ingredience na náplň.
-
Rozdělte těsto na malé kuličky (asi velikosti vlašského ořechu) a vyválejte každou kuličku na tenký plátek o průměru asi 8 cm.
-
Na každý plátek položte asi 1 lžičku náplně. Těsto složte na půl, vytvořte půlměsícový tvar a pečlivě zatlačte okraje tak, aby byl knedlík uzavřen (okraje potřete vodou, aby těsto více lepilo).
-
V pánvi na středním ohni rozehřejte olej a přidejte knedlíčky (nepřeplňte pánve, smažte várkami). Smažte, dokud nebudou spodní strany zlatavé, asi 2 minuty.
-
Přidejte do pánve 1/2 šálku vody a rychle zakryjte pokličkou. Vařte, dokud se voda nevypaří, asi 5‑7 minut.
-
Odstraňte pokličku a nechte knedlíčky smažit, dokud nebudou křupavé.
-
Pro omáčku smíchejte všechny ingredience a podávejte s knedlíčky.
A můžete podávat, tak dobrou chuť!