Znáš pirohy? Jsou to nekynuté knedlíky středoevropského původu, které mají svůj specifický tvar.
Pirohy se mohou připravit na sladko či na slano. My zvolili slanou variantu – plněné kuřecí směsí a sypané drobenkou z mandlí.
1 porce obsahuje
- 543 kcal
- 37 g sacharidů
- 30 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 3 porce
- 200 g kuřecího masa
- 50 g jarní cibulky
- 1 čajová lžička ghee
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 špetka sušeného česneku
- 20 g slaniny
- 150 g zakysané smetany
- 1 špetka mandlí
- 1 špetka jarní cibulky
Postup
-
Nejprve si připrav těsto. Důkladně prohnětej hladkou mouku, hrubou mouku, změklé máslo, vejce pokojové teploty, 2 lžíce zakysanky a lžičku soli. Těsto zabal do fólie a nechej odpočívat v lednici minimálně hodinu. -
Mezitím si připrav masovou náplň. Maso umel v mlýnku na maso. Poté rozehřej na pánvi lžíci ghee, přidej nasekanou jarní cibulku, namleté maso a koření. Restuj, dokud maso není hotové.
-
Těsto vyválej a vykroj několik stejně velkých koleček. Dále naplň masovou směsí a pokud nemáš formičku, zabal směs těstem a okraje zmáčkni vidličkou.
-
Knedlíčky vař ve vroucí osolené vodě cca 5 minut. Dle libosti můžeš ještě pirohy opéct z obou stran na lžičce ghee.
-
Podávej se zakysanou smetanou, opraženou slaninou, jarní cibulkou a drobenkou z mandlí.