Kuřecí pirohy s ořechovou drobenkou

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
45 min.
18 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Kuřecí pirohy s ořechovou drobenkou

Znáš pirohy? Jsou to nekynuté knedlíky středoevropského původu, které mají svůj specifický tvar. 

Pirohy se mohou připravit na sladko či na slano. My zvolili slanou variantu – plněné kuřecí směsí a sypané drobenkou z mandlí.

1 porce obsahuje 4 pirohy

  • 543 kcal
  • 37 g sacharidů
  • 30 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 3 porce

Na těsto:
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 30 g ghee
  • 1 čajová lžička soli
Náplň:
Navrch:
  • 20 g slaniny
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 špetka mandlí
  • 1 špetka jarní cibulky
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Kuřecí pirohy s ořechovou drobenkouNejprve si připrav těsto. Důkladně prohnětej hladkou mouku, hrubou mouku, změklé máslo, vejce pokojové teploty, 2 lžíce zakysanky a lžičku soli. Těsto zabal do fólie a nechej odpočívat v lednici minimálně hodinu.

  2. Mezitím si připrav masovou náplň. Maso umel v mlýnku na maso. Poté rozehřej na pánvi lžíci ghee, přidej nasekanou jarní cibulku, namleté maso a koření. Restuj, dokud maso není hotové.

  3. Těsto vyválej a vykroj několik stejně velkých koleček. Dále naplň masovou směsí a pokud nemáš formičku, zabal směs těstem a okraje zmáčkni vidličkou.Kuřecí pirohy s ořechovou drobenkou

  4. Knedlíčky vař ve vroucí osolené vodě cca 5 minut. Dle libosti můžeš ještě pirohy opéct z obou stran na lžičce ghee.

  5. Podávej se zakysanou smetanou, opraženou slaninou, jarní cibulkou a drobenkou z mandlí.Kuřecí pirohy s ořechovou drobenkou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
18 Líbí se mi Uložit recept