Tvarohové pirohy s horkými malinami vás přenesou zpátky do dětství

Kristína Močková
Kristína Močková před 3 měsíci
60 min.
Tvarohové pirohy s horkými malinami vás přenesou zpátky do dětství

Pirohy, na jaké jste zvyklí od své babičky. Nebo tehdy byly spíš povidlové? Ať je to tak, nebo tak, tyhle si rozhodně zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu, extrémně syté a díky horkým malinám mají ten správný šmrnc. 

1 porce (5 pirohů) obsahuje

  • 415 kcal
  • 57,2 g sacharidů
  • 7,4 g tuků
  • 27 g bílkovin

Na 5 porcí

Na těsto
Na náplň
Navíc

Postup

  1. Smícháme si všechny ingredience na těsto a vypracujeme pružnou hmotu. Tu necháme 15 minut odpočinout. 

  2. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Rozválíme jej na tloušťku přibližně 2 mm a vykrajujeme kruhy. Ty postupně naplníme tvarohovou náplní. Pirohy vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Po uvaření vložíme do mísy s ghee a jemně promícháme, aby se pirohy na sebe nenalepily. 

  3. Horké maliny připravíme jednoduše krátkým povařením mražených malin, které jsme ochutili sladidlem. 

  4. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

Poděkuj autorovi
8 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu