Tvarohové pirohy s horkými malinami vás přenesou zpátky do dětství

Kristína Močková
Kristína Močková před 11 dny
Tvarohové pirohy s horkými malinami vás přenesou zpátky do dětství

Pirohy, na jaké jste zvyklí od své babičky. Nebo tehdy byly spíš povidlové? Ať je to tak, nebo tak, tyhle si rozhodně zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu, extrémně syté a díky horkým malinám mají ten správný šmrnc. 

Budeme potřebovat:

1574893124_a_4014.jpg

Na těsto:

Na náplň:

Navíc:

Doba přípravy: 60 minut
Z uvedeného množství uděláte asi 5 porcí (26 kusů) 

1574893177_a_4014.jpg

Postup:

  1. Smícháme si všechny ingredience na těsto a vypracujeme pružnou hmotu. Tu necháme 15 minut odpočinout. 1574893198_a_4014.jpg
  2. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Rozválíme jej na tloušťku přibližně 2 mm a vykrajujeme kruhy. Ty postupně naplníme tvarohovou náplní. Pirohy vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Po uvaření vložíme do mísy s ghee a jemně promícháme, aby se pirohy na sebe nenalepily. 
    1574893245_a_4014.jpg
  3. Horké maliny připravíme jednoduše krátkým povařením mražených malin, které jsme ochutili sladidlem. 

Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

Jedna sytá porce obsahuje 5 ks pirohů a má:

  • 415 kcal
  • 7,4 g tuku
  • 57,2 g sacharidů
  • 27 g bílkovin
  • Další skvělé náměty, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťově vyladěné dobroty najdete pod odkazem na vyladěné recepty z Aktin kuchyně.
Poděkuj autorovi
6 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku