Děláváte doma pirohy? Pokud ne, je na čase s tím začít. Jsou jednoduché na přípravu, extrémně syté a díky horkým malinám mají ten správný šmrnc. Tenhle recept si rozhodně zamilujete!
1 porce obsahuje
- 415 kcal
- 57,2 g sacharidů
- 7,4 g tuků
- 27 g bílkovin
Na 5 porcí
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 340 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 30 g práškového sladidla
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 25 g vanilkového proteinu
- 1 žloutek
- 50 g mražených malin
- práškové sladidlo
- 20 g ghee
Postup
-
Smícháme si všechny ingredience na těsto a vypracujeme pružnou hmotu. Tu necháme 15 minut odpočinout.
-
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Rozválíme jej na tloušťku přibližně 2 mm a vykrajujeme kruhy. Ty postupně naplníme tvarohovou náplní. Pirohy vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Po uvaření vložíme do mísy s ghee a jemně promícháme, aby se pirohy na sebe nenalepily.
-
Horké maliny připravíme jednoduše krátkým povařením mražených malin, které jsme ochutili sladidlem.
Dobrou chuť.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.