Rychlá jídla z jednoho pekáčku milujeme, no a jinak tomu není ani u gratinovaného kuřete s náloží zeleniny a opečeného sýra. Jídlo, které máš ready za chvíli a poslouží nejen jako nedělní oběd, ale také fajn mealprep na více dní dopředu. 🔥
1 porce obsahuje
- 364 kcal
- 14 g sacharidů
- 16 g tuků
- 41 g bílkovin
Na 3 porce
- 390 g kuřecích prsou
- 40 g červené papriky
- 40 g žluté papriky
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- 1/2 balení sterilovaného hrášku
- 5 lžic rajčatového pyré
- himalájská sůl
- celý pepř
- mletá paprika
- 8 žampionů
- 250 ml mléka
- 20 g hladké mouky
- 30 g másla
- himalájská sůl
- 70 g tvrdého sýra
Postup
-
Na pánvi si opečeme cibuli, česnek, přidáme nadrobno nakrájenou papriku, mrkev a poté na menší kostičky nakrájené kuřecí prsa a poopekáme. -
Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
-
Do toho dáme rajčatové pyré, žampiony a hrách a dobře promícháme. Necháme chvíli povařit.
-
Mezitím si připravíme bešamel – v hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a poopekáme. Zalijeme mlékem a přidáme sůl. Vaříme, než začne omáčka houstnout a odstavíme.
-
Směs kuřecího masa navrstvíme do zapékacích misek a vrch zalijeme připraveným bešamelem. Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme na 180 °C 30‑35 minut dozlatova. Nakonec posypeme petrželkou.
-
No a můžeme podávat, tak dobrou chuť!