Zapečený květák s bramborem a vejci

60 min.
16 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Zapečený květák s bramborem a vejci
ilustrační foto, zdroj: bbc.co.uk

Večeře nejen pro vegetariány, co je raz dva hotová? No jasně, třeba tenhle pečený květák s brambory a vejcem, které doplní zdroj bílkovin. Jednodušší to snad ani být nemůže, tak pojďte tuhle dobrotu vyzkoušet s námi! 

1 porce obsahuje

  • 697 kcal
  • 52 g sacharidů
  • 37 g tuků
  • 33 g bílkovin

Na 3 porce

  • 1 květák
  • 3 brambory
  • 4 vejce
  • 200 ml 12% smetany
  • 150 g goudy
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • sůl
  • pepř
  • petržel
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.

  2. V malé pánvi rozehřejte máslo a osmahněte česnek, dokud nezíská zlatavou barvu.

  3. Ve velké míse smíchejte smetanu, osmažený česnek, vejce, strouhaný sýr, muškatový oříšek, sůl a pepř.

  4. Do vymazané zapékací mísy střídavě pokládejte plátky brambor a květáku.

  5. Směs ze smetany a vejce rovnoměrně rozlijte přes vrstvy v zapékací míse.

  6. Zapečte v předehřáté troubě asi 30‑40 minut, dokud nebude zapečený květák s bramborem zlatohnědý.

  7. Nechte pokrm mírně vychladnout, posypte nasekanou petrželí a podávejte. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
16 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________