Večeře nejen pro vegetariány, co je raz dva hotová? No jasně, třeba tenhle pečený květák s brambory a vejcem, které doplní zdroj bílkovin. Jednodušší to snad ani být nemůže, tak pojďte tuhle dobrotu vyzkoušet s námi!
Postup
-
Předehřejte troubu na 200 °C.
-
V malé pánvi rozehřejte máslo a osmahněte česnek, dokud nezíská zlatavou barvu.
-
Ve velké míse smíchejte smetanu, osmažený česnek, vejce, strouhaný sýr, muškatový oříšek, sůl a pepř.
-
Do vymazané zapékací mísy střídavě pokládejte plátky brambor a květáku.
-
Směs ze smetany a vejce rovnoměrně rozlijte přes vrstvy v zapékací míse.
-
Zapečte v předehřáté troubě asi 30‑40 minut, dokud nebude zapečený květák s bramborem zlatohnědý.
-
Nechte pokrm mírně vychladnout, posypte nasekanou petrželí a podávejte. Dobrou chuť!