Už nevíte, na jaký způsob si připravit květák? Tahle extra křupavá verze s chutí oblíbeného koření je něco, co by vám nemělo uniknout. K tomu oblíbený dip či omáčka a dokonalá příloha nebo slaný snack je na světě. Tak jak, vyzkoušíte? Dejte nám vědět na Instagramu s označením @vilgainrecepty! 👀
1 porce obsahuje
- 188 kcal
- 25,3 g sacharidů
- 5,9 g tuků
- 5,3 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 květák
- 60 g kukuřičné strouhanky
- 1 čajová lžička papriky mleté – uzené
- 1 čajová lžička sušené cibule
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- olivový olej ve spreji
Postup
-
Z květáku odkrojíme větší kousky růžiček.
-
Ty ochutíme sušeným česnekem, sušenou cibulí, uzenou paprikou, osolíme, opepříme a přidáme lžičku kukuřičného škrobu.
-
Květák promícháme, aby se koření dostalo úplně všude.
-
Zastříkneme olivovým olejem a znovu promícháme.
-
Nakonec květák obalíme v kukuřičné strouhance a dáme péct do horkovzdušné fritézy na 180 °C na 15 minut.
-
Hotový květák můžeme podávat s bramborem nebo jen tak samotný s oblíbeným dipem.
-
Tak jak si ho dáte vy?