Taky miluješ krokety? A co kdybychom ti ukázali, jak si je připravit ve zdravější verzi? Neubere jim to na chuti, ale na kaloriích. Jakto? Díky přípravě v horkovzdušné fritéze, která nám ušetří spoustu tuku! My je navíc obohatili o pořádnou dávku česneku a vykouzlili tak super přílohu nebo slaný snack, který bude ideální s oblíbeným dipem na kdejaké grilovačce! 🤤
1 porce obsahuje
- 323 kcal
- 39 g sacharidů
- 16 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g brambor
- 1 špetka himalájské soli
- 1 špetka mleté papriky
- 30 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 20 g Vilgain grass - fed ghee
- 20 g Vilgain grass - fed ghee
- 2 stroužky česneku
- 1 špetka petrželové natě
Postup
-
Nejprve si uvař brambory ve slupce. Poté je oloupej a rozmačkej.
-
Přidej ghí nebo máslo pokojové teploty, špetku soli, mleté papriky, hladkou mouku a lžičku škrobu a celé to pořádně promíchej.
-
Z těsta tvaruj kuličky a vyskládej je do horkovzdušné fritézy. Můžeš je ještě postříkat olejem ve spreji, aby byly krásně hnědé. Nechej péct na 200 °C cca 10 minut, dokud nebudou křupavé na povrchu.
-
Mezitím si na pánvi rozehřej ghee, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Po upečení krokety hoď do pánve a pořádně obal v česnekovém másle.
-
A vychutnávej s našim kečupem nebo domácí čedarovou omáčkou. Tak dobrou chuť!