Cuketová sezóna 🥒 je stále v plném proudu a my tu pro tebe máme recept na křupavé nugetky, které jsou díky horkovzdušné fritéze pečené úplně bez oleje.
Pojď si s námi vychutnat tuhle pecku v křehké panko strouhance, díky které je to ideální oběd i pro bezlepkáře! 🤩
1 porce obsahuje
- 35 kcal
- 3 g sacharidů
- 2,3 g tuků
- 1,5 g bílkovin
Na 15 porcí
- 100 g cukety
- 2 vejce
- 60 g 30% Eidamu
- 60 g panko strouhanky
- 1 špetka soli
- 1 špetka papriky mleté – uzené
- 1 špetka sušeného česneku
- 100 g bílého jogurtu
- 1 čajová lžička chilli omáčky
- 1 špetka soli
Postup
-
Cuketou nastrouhej, osol a pár minut nechej pustit vodu. Následně ji přes síto nebo utěrku pořádně vymačkej. -
V misce smíchej nastrouhaný sýr, vymačkanou cuketu, 2 vejce, 2/3 panko strouhanky (1/3 nechej na obalení), sůl a koření. Vše důkladně spoj.
-
Ze směsi tvaruj nugetky, které následně obaluj ve strouhance. Peč v horkovzdušné fritéze cca 15–17 minut na 200 °C.
-
Vychutnávej se salátkem z rukoly, červené papriky a posypaným slaným muesli. Namáčej do dipu z jogurtu a chilli omáčky.