Ještě máte doma nějakou dýni? Tak co si z ní připravit hezky křupavé hranolky, které máte raz dva na stole a poslouží jako perfektní příloha nebo dokonalý zdravý snack s dipem třeba k filmu.
1 porce obsahuje 1 miska hranolek
- 175 kcal
- 17,4 g sacharidů
- 9,5 g tuků
- 3,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g dýně
- olivového oleje
- sušený česnek
- sladká paprika
- pepř
- sůl
- rozmarýn
Postup
-
Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem.
-
Dýni omyjte, přepulte, odstraňte semínka a nakrájejte na hranolky přibližně stejné velikosti pro rovnoměrné pečení.
-
V misce promíchejte hranolky s olivovým olejem, aby byly rovnoměrně potřené.
-
Přidejte sušený česnek, sladkou papriku, mletý černý pepř a mořskou sůl. Dobře promíchejte.
-
Rozložte hranolky na připravený plech tak, aby se navzájem nedotýkaly a měly dostatek místa.
-
Pečte v předehřáté troubě po dobu 20 až 25 minut. V polovině pečení hranolky otočte.
-
Během posledních několika minut pečení můžete přidat nasekaný rozmarýn nebo tymián.
-
Před podáváním podle chuti osolte a podávejte jako přílohu nebo jen tak s oblíbenou omáčkou.