Dýňové hranolky v troubě

35 min.
2 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Dýňové hranolky v troubě
ilustrační foto, zdroj: tasty-yummies.com

Ještě máte doma nějakou dýni? Tak co si z ní připravit hezky křupavé hranolky, které máte raz dva na stole a poslouží jako perfektní příloha nebo dokonalý zdravý snack s dipem třeba k filmu.

1 porce obsahuje 1 miska hranolek

  • 175 kcal
  • 17,4 g sacharidů
  • 9,5 g tuků
  • 3,6 g bílkovin
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem.

  2. Dýni omyjte, přepulte, odstraňte semínka a nakrájejte na hranolky přibližně stejné velikosti pro rovnoměrné pečení.

  3. V misce promíchejte hranolky s olivovým olejem, aby byly rovnoměrně potřené.

  4. Přidejte sušený česnek, sladkou papriku, mletý černý pepř a mořskou sůl. Dobře promíchejte.

  5. Rozložte hranolky na připravený plech tak, aby se navzájem nedotýkaly a měly dostatek místa.

  6. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20 až 25 minut. V polovině pečení hranolky otočte.

  7. Během posledních několika minut pečení můžete přidat nasekaný rozmarýn nebo tymián.

  8. Před podáváním podle chuti osolte a podávejte jako přílohu nebo jen tak s oblíbenou omáčkou.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
2 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______