Honí vás mlsná na něco slaného a křupavého? Pak jste tu správně! Tyhle jednoduché chipsy z červené řepy jsou zdravější varianta slaného snacku. Okořenit si je můžete dle libost a když k nim přidáte nějaký jogurtový nebo jiný dip či omáčku, nesáhnete vedle!
1 porce obsahuje
- 327 kcal
- 30 g sacharidů
- 19 g tuků
- 5,1 g bílkovin
Na 1 porci
- 3 červené řepy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- tymián
Postup
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Červenou řepu důkladně omyjte a oloupejte.
-
S pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájejte řepu na co nejtenčí plátky - čím tenčí plátky, tím křupavější chipsy.
-
Plátky řepy důkladně osušte papírovým ubrouskem, aby byly co nejsušší.
-
V míse smíchejte plátky řepy s olivovým olejem a dle chuti přidejte sůl a pepř. My přidali ještě rozmarýn a tymián, tohle už je na vašich chuťových preferencích.
-
Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozprostřete plátky řepy tak, aby se navzájem nepřekrývaly.
-
Pečte v předehřáté troubě asi 15‑20 minut nebo dokud nejsou chipsy křupavé. Dbejte na to, aby se nepřipálily, proto je v průběhu pečení obracejte.
-
Po vyndání z trouby chipsy nechejte na plechu vychladnout - získají tak ještě větší křupavost.
-
Podávejte s oblíbeným dipem. Dobrou chuť!