Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem

Aktin
Aktin Redakce
15 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem
ilustrační foto, zdroj: iprima.cz

Carpaccio z červené řepy je zdravá a osvěžující předkrmová varianta tradičního carpaccia z hovězího masa. No a tenhle recept navíc přináší nový způsob, jak si vychutnat řepu v jiné formě.

2 porce obsahují

  • 647 kcal
  • 33 g sacharidů
  • 55 g tuků
  • 17 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Oloupejte červenou řepu a nakrájejte ji na tenké plátky. Můžete ji nakrájet ručně nebo pomocí kráječe, aby byly plátky co nejtenčí.

  2. Rozložte plátky řepy na talíři nebo na velkém podnosu.

  3. V malé misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, šťávu z půlky citronu, sůl a pepř. Ochuťte podle vlastních preferencí.

  4. Pokapejte směsí řepu a několikrát opatrně promíchejte, aby se řepa dobře promísila s olejem a octem.

  5. Pokud používáte kozí sýr, nakrájejte jej na tenké plátky a uložte je na řepu.

  6. Ozdobte čerstvým tymiánem nebo jinými bylinkami.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept