Květáku je zase plno, tak co ho tentokrát přidat do placiček s ovesnými vločkami, které jim dodají pěkně vlákniny a jsou pečené v troubě, takže kompletně bez smažení, ve zdravější verzi, s nižším obsahem tuku i kalorií. Skvělý lehký oběd s bramborem a oblíbeným dipem. Vyzkoušíš? 🤩
1 porce obsahuje
- 180 kcal
- 17 g sacharidů
- 8 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 8 porcí
- 700 g květáku
- 100 g ovesných vloček
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g cheddaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička oregana
- 1 čajová lžička bazalky
- sůl
- pepř
- strouhanka
- pažitka
Postup
-
Květák si rozděl na růžičky a vař v osolené vroucí vodě asi 10 minut, dokud nezměkne.
-
Uvařený květák rozmixuj nebo důkladně rozmačkej vidličkou.
-
Smíchej ho s ovesnými vločkami, vejci, nakrájenou cibulí a česnekem, přidej nastrouhaný cheddar, oliváč a koření dle chuti. Vytvoř lehce lepivé těsto.
-
Ze směsi vytvoř karbanátky a pokud je chceš mít hezky křupavé, obal je ve strouhance. Tento krok je ale volitelný a necháme to na tobě.
-
Karbanátky vlož na plech s pečícím papírem a peč při 200 °C přibližně 20‑25 minut dozlatova. V polovině pečení je obrať, ať jsou křupavé z obou stran.
-
A pak už jen podávej s tím, co máš nejraději!