Pojď vyzkoušet vláčné řepové placky. Místo strouhanky jsme použili směs na falafel, která dodá jídlu více bílkovin a navíc jedinečnou chuť asijského koření. Navíc máš za pár chvil na stole připravené jednoduché jídlo, které se skvěle hodí do krabičky s sebou do školy či do práce. No a pokud chceš, klidně k nim přidej třeba bramborovou kaši, nějaký dobrý salát nebo maso. To už necháme na tobě.
1 porce obsahuje
- 463 kcal
- 49 g sacharidů
- 18 g tuků
- 26 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g červené řepy
- 100 g sýru balkánského typu
- 100 g Vilgain směsi na falafel
- 1 špetka soli
- 1 špetka sušeného česneku
- 100 g zakysané smetany
- 50 g okurky
- 1 špetka soli
- 1 špetka čerstvých bylinek
- 1 hrnek polníčku
Postup
-
Nejprve si uvař řepu do měkka. Můžeš také použít už předvařenou.
-
Následně dej do mixéru uvařenou řepu, balkánský nebo feta sýr, špetku soli a špetku sušeného česneku. Rozmixuj do hladké konzistence.
-
Přemísti do misky a přisypej směs na falafel. Zapni troubu na 190 °C. Plech vylož pečícím papírem. Ze směsi tvoř stejně velké placky. Dej na plech a peč cca 25 minut.
-
Po upečení nechej pár minut vychladnout. Podávej s čerstvým salátem a oblíbeným dipem – my zvolili tzatziki.