Cuketa a mrkev, dvě sezónní suroviny, které jsou super do zeleninových placiček. Použiješ je jako přílohu, nebo do nich přidej nějaký zdroj bílkovin a dej si je jen tak nebo s brambory či salátem. My tentokrát přidali také tuňáka a ideální letní oběd do 20 minut byl na stole! 🚀
Nákup použitých surovin pro recept
42 Kč
1 porce obsahuje
- 453 kcal
- 14 g sacharidů
- 22,7 g tuků
- 49,5 g bílkovin
Na 1 porci
- 3 vejce
- 120 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 100 g cukety
- 100 g mrkve
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- avokádový olej
Postup
-
Cuketu nastrouháme na jemném struhadle.
-
Vymačkáme z ní všechnu přebytečnou šťávu.
-
Mrkev také nastrouháme na jemném struhadle a smícháme ji s cuketou, vejci a tuňákem.
-
Přidáme trochu soli a pepře.
-
Ze směsi opečeme z obou stran na troše avokádového oleje placky.
-
A podáváme s oblíbeným dipem!