Nestíháš, ale chceš pořádně vydatné jídlo, které nebude stát moc práce? Přesně v tuhle chvíli se hodí mít doma zásobu kvalitních fazolí, ze kterých během chvilky vykouzlíš nadupané krémové jídlo - kovbojské fazole. Přidat do nich můžeš také mleté maso, veggie foodies ocení natrhané tofu nebo třeba tempeh. Jako verzi si připravíš ty? My ti tentokrát ukážeme, jak na tu masovou, ale prakticky stejně připravíš i tu bez něj. 🤩
1 porce obsahuje
- 636 kcal
- 40 g sacharidů
- 37 g tuků
- 36 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400 g rajčatového pyré
- 400 g fazolí cannellini
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 čajová lžička oregana
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup
-
Nejprve si nakrájej cibuli, česnek a červenou papriku na malé kousky. Fazole sceď a propláchni.
-
V hrnec rozehřej olivový olej orestuj na něm mleté maso dozlatova.
-
K masu pak přidej nakrájenou zeleninu a opékej do změknutí.
-
Když je zelenina měkká a cibule sklovatá, zalij směs rajčatovým pyré, přidej rajčatový protlak, scelené fazole a okořeň dle chuti.
-
Přiveď k varu a poté sniž teplotu a nech směs pomalu vařit asi 20‑30 minut. Občasně míchej.
-
Nakonec dochuť solí a pepřem a pokud ti směs přijde hustá, můžeš přidat ještě trochu vody nebo vývaru.
-
Podávej posypané pažitkou s opečeným chlebem, rýží nebo bramborem. Tak dobou chuť!