Dalším receptem ze série "Česká klasika ve fit kabátku" je kuře na paprice. Dokážeš ho připravit za 15 minut a díky vyššímu obsahu bílkovin i vlákniny tě zasytí na několik hodin.
Tak ho pojď vyzkoušet! :)
1 porce obsahuje 60g těstovin, dvě naběračky omáčky a 100g masa
- 443 kcal
- 30 g sacharidů
- 19 g tuků
- 37 g bílkovin
Na 2 porce
Na omáčku:
- 200 g R2E kuřecího masa
- 1 čajová lžička ghee
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 1 lžíce kuřecí bujónky
- 2 hrnky vody
- 100 g ricotty
- 1 špetka soli
Příloha:
- 120 g cizrnových těstovin
- 1 špetka petržele
Postup
-
Na ghee si osmahni cibulku nakrájenou najemno, kterou následně zapraš sladkou paprikou a moukou. Až se hezky rozvoní, přidej rozmíchanou lžíci bujónky s vodou (můžeš použít vývar) a nechej vařit. -
Mezitím si uvař těstoviny dle návodu na obalu. Pozor! našim cizrnovým stačí pár minut.
-
Pro hladkou konzistenci omáčky párkrát pomixuj tyčovým mixérem. Na závěr přidej ricottu a můžeš ještě minutu povařit.
-
Podávej s R2E kuřecím masem a nasekanou petrželkou.