Saláty milujeme stejně jako léto, a proto vám dneska přinášíme recept na tenhle profláknutý, ale strašně dobrý Caprese - ozvláštnili jsme ho chuťově výrazným bazalkovým pestem, které kombinaci chutí dokonale doplní a parádu udělá na kdejaké letní grilovačce! Tak pojďme na to. 🥗
1 porce obsahuje
- 250 kcal
- 9 g sacharidů
- 18 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 balení mozzarelly
- 4 rajčata
- 1/2 hrnku čerstvé bazalky
- 3 lžíce piniových oříšky
- 20 ml olivového oleje
- 4 lžíce Vilgain pesta genovese
- sůl
- pepř
Postup
-
Rajčata a mozzarellu nakrájejte na plátky stejné tloušťky. -
Následně vyskládejte střídavě na talíř - jednou kolečko mozzarelly, podruhé kolečko rajčete. 🔄
-
Každý plátek mozzarelly pokapejte pestem. Pokud ho máte fakt rádi, klidně můžete přidat více na stranu talíře a všechny komponenty salátu v něm pak namáčet. Vše zakápněte olivovým olejem dle chuti a osolte a opepřete.
-
Salát nechte chvíli odpočívat, aby se chutě propojily, a poté posypte piniovými oříšky, dozdobte čerstvou bazalkou a podávejte jen tak, k masu nebo třeba s naším žitným chlebem.
Tak dobrou chuť!