Kuličkového cukroví není nikdy dost, když ho navíc vylepšíte o pořádnou dávku kvalitního medu, nemůžete šlápnout vedle. Velmi rychle a jednoduše vám totiž vzniknou medovníkové kuličky, které se svou chutí maximálně vyrovnají těm z obchodu. Nepoužili jsme žádný zbytečný bílý cukr navíc a vykouzlili tak něco, co dodá vašim Vánocům ten správný šmrnc. Tak se o tom pojďte přesvědčit sami!
1 porce obsahuje
- 79,2 kcal
- 11,7 g sacharidů
- 2,9 g tuků
- 1,3 g bílkovin
Na 30 porcí
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 1 vejce
- 65 g Vilgain medu z oblasti lesa
- 40 g másla
- 60 g datlového cukru
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 180 g kondenzovaného ovesného mléka
- 40 g másla
Postup
-
Všechny suroviny na těsto si dáme do misky a uhněteme kompaktní směs.
-
Těsto rozválíme na plech s pečícím papírem a pečeme na 185 °C asi 12 minut. Poté necháme vychladnout.
-
Korpus rozlámeme na menší kousky, které umixujeme v mixéru najemno. Část sypké směsi si odložíme vedle (cca 20‑40g) - ta bude sloužit k obalení kuliček.
-
Ostatní rozmixovaný korpus dáme do misky uhněteme s kondenzovaným mlékem a máslem.
-
Směs odložíme na 10 minut do chladničky. Potom tvarujeme menší kuličky a obalujeme v rozmixovaném korpusu, který jsme si odložili. Skladujeme v chladničce maximálně týden.
-
Tak dobrou chuť a krásné Vánoce!