Banánové brownies jsou lahodné a hlavně extra šťavnaté. Tahle variace tradičního brownie receptu přidává do těsta sladké banány, které dodávají dezertu jemnou a ovocnou chuť. Připravte si tohle dokonalé spojení čokolády a banánů a potěšte své chuťové pohárky!
1 porce obsahuje
- 450 kcal
- 43 g sacharidů
- 28 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 10 porcí
- 3 banány
- 200 g hořké čokolády
- 150 g másla
- 200 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 150 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- sůl
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 50 g vlašských ořechů
Postup
-
Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte čtvercovou pečící formu (36x27 cm), kterou vystelte pečicím papírem nebo vymažte máslem.
-
Ve vodní lázni rozehřejte máslo a hořkou čokoládu, dokud se nerozpustí a nevznikne hladká směs. Poté nechte směs mírně vychladnout.
-
V misce smíchejte rozmačkané banány, cukr, vejce a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte. Přidejte čokoládu a opět promíchejte.
-
V další misce smíchejte mouku, kypřící prášek a špetku soli. Postupně přidejte suchou směs do mokré směsi s banány a čokoládou. Míchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek. Pokud chcete, můžete přidat nasekané vlašské ořechy a a jemně promíchat.
-
Těsto vlijte do připravené pečící formy. Dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 25 - 30 minut, nebo dokud horní část brownies nezíská pevnou strukturu.
-
Po upečení vyjměte brownies z trouby a nechte je chvíli vychladnout v pečící formě. Poté je přeneste na mřížku a nechte úplně vychladnout.
-
Nakrájejte a podávejte. Můžete je ozdobit čokoládovou polevou, práškovým cukrem nebo čerstvými plátky banánů.
Tak dobrou chuť!