Neskromně této dobrotě udělujeme deset bodů z deseti. Nechybí jí totiž nic z toho, co má dokonalý dezert mít. Čokoládu, tvaroh a ovoce, v našem případě to budou šťavnaté višně. To všechno ve vláčném, šťavnatém a extrémně chutném provedení. A navíc i relativně macrofriendly.
Obsahuje 1 kus brownie, přibližně 54g
- 131 kcal
- 9,8 g sacharidů
- 8,6 g tuků
- 5,1 g bílkovin
Ingredience
- 100 g hořké čokolády
- 70 g kokosového oleje
- 3 vejce
- 1 balení vanilkového cukru
- 100 g práškového sladidla
- 90 g celozrnné špaldové mouky
- 10 g kakaa
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 1 balení nízkotučného tvarohu
- 15 g vanilkového proteinu
- 130 g višní
Postup
-
Čokoládu s kokosovým olejem si rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. -
Ve větší misce si vyšleháme dvě vajíčka s vanilkovým cukrem a se sladidlem (80 g) do pěny. Přilijeme vychlazenou čokoládu a promixujeme.
-
Do misky prosejeme špaldovou mouku (otruby z mouky do těsta nepřidáváme) s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka ručně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
-
Na tvarohovou náplň si vyšleháme jedno vajíčko se sladidlem (20 g), proteinem a tvarohem (použili jsme 200 g tvarohu, takže to nebylo celé balení, ale záleží na velikosti formy).
-
Přibližně polovinu těsta rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a na těsto dáváme hromádky tvarohové náplně. Přidáme třešně/višně a celé to opatrně přikryjeme zbylým těstem.
-
Pečeme na 180 stupňů přibližně 17 minut.