Nenechte se zmást luxusním zjevem plněných francouzských toustů. Ve skutečnosti se jedná o jednoduchý recept, který zvládne i kuchařskou zástěrou nepolíbený jedinec.
Vneste šmrnc do snídaňové šedi a zkuste je taky!
1 porce obsahuje
- 270 kcal
- 29 g sacharidů
- 6 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 2 porce
- 100 g tvarohu
- 2 lžíce kokosového sirupu
- 50 g jahod
- 1/2 šťáva z citrónu
- 4 plátky Tousťáku
- 1 vejce
- 80 ml vody
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička skořice
- kůra z 1/2 citrónu
Postup
-
Nejdříve si připravíme krém.
Smícháme tvaroh, kokosový sirup, šťávu z poloviny citrónu. Nakonec do krému přimícháme nadrobno nakrájené jahody.
-
A teď hurá na směs, ve které toasty obalíme!
Protein smícháme s vodou, aby potom ve výsledné směsi nedělal žmolky.
Ve větším mělkém talíři potom smícháme připravený protein, vejce, skořici a kůru z poloviny citrónu.
-
Dva z toastů namažeme krémem, přiklopíme zbylými dvěmi a můžeme se vrhnout na obalování.
-
Jeden toast po druhém necháme z každé strany chvíli nasáknout v připravené směsi. Potom je vyjmeme a položíme na čistý talíř.
-
Na plotně zahřejeme pánev na vyšší teplotu.
Pokud je pánev nepřilnavá, můžeme toasty opékat jen tak nasucho. Jinak použijeme trochu ghíčka či kokosového oleje.
Opékáme z obou stran dozlatova zhruba 3‑4 minutky.
-
Podávat můžeme s jogurtem, ovocem, oříškovým máslem... Fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť!