Léto je oficiálně tu a s ním i bohatá úroda jahod a malin. Pokud máte to štěstí, že už nevíte, co s nimi, můžete je skrýt do tohoto lahodného tiramisu. Ovoce mu dodá jemnou kyselost, která vytváří skvělý kontrast se sladkými piškoty. Ideální letní dezert máte za chvíli na stole.
1 porce obsahuje
- 216 kcal
- 30,4 g sacharidů
- 5,6 g tuků
- 10,8 g bílkovin
Na 8 porcí
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 100 g Vilgain bílé čokolády
- 40 g práškového sladidla
- 200 g lesního ovoce
- 15 g vanilkového pudingu
- 200 g piškotů
Postup
-
V malém hrnečku si rozmixujeme drobné ovoce (použili jsme jahody a maliny v poměru 1:1), přisypeme puding, sladidlo podle chuti a přivedeme k varu. Když směs jemně zhoustne, vypneme sporák a ovoce necháme jemně vychladnout. -
V misce si smícháme tvaroh s rozpuštěnou bílou čokoládou, přidáme sladidlo a jemně vychladlou ovocnou směs.
-
Do vhodné nádoby si rozložíme piškoty a přikryjeme je vrstvou krému. Necháme ztuhnout v ledničce několik hodin, ideálně přes noc. Vrch ozdobíme čerstvými nebo lyofilizovanými jahodami a můžeme podávat. Dobrou chuť!