Žádné zbytečné zdržovačky v kuchyni. Jen smíchat, a rovnou do trouby!
Tenhle super jednoduchý a super šťavnatý koláč navíc skvěle zapadne i do jakékoliv letní dietky.
1 porce obsahuje 1 kus řezu
- 117 kcal
- 9 g sacharidů
- 5 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 15 porcí
- 100 g špaldové mouky
- 30 g kokosu
- 60 g vanilkového proteinu
- 1 balení kypřicího prášku
- 60 g erythritolu
- 2 vejce
- 500 g řeckého jogurtu
- 200 g mražených malin
- 25 g ghee
- 40 g ovesných vloček
- 30 g erythritolu
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 °C.
-
Ve větší míse smícháme sypké ingredience – mouku, kokos, proteinový prášek, kypřicí prášek, erythritol (nebo jiné sladidlo).
-
K sypké směsi přidáme vejce a jogurt a zpracujeme v tekutější těsto, do kterého na konec zamícháme i maliny.
-
Těsto přelijeme do formy (vymazané nebo vyložené pečicím papírem) o rozměrech 22 x 16 cm
-
Vršek těsta rovnoměrně posypeme drobenkou, kteou vytvoříme jednoduše smícháním ovesných vloček, erythritolu a ghíčka pokojové teploty.
Drobenku lehce přitlaříme k těstu.
-
Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout. Než se do něj pustíme, pečlivě ho nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.